Гермес — ранній гібрид білоченої капусти для відкритого ґрунту. Достигання настає приблизно через 60 днів після висаджування розсади в ґрунт. Формує округлі, гладкі, щільні, темно-зелені головки з тонкою структурою, вагою 1,0-2,0 кг. Висока стійкість до розтріскування, дуже добре зберігається в полі. Прекрасно переносить транспортування. Найкраще підходить до споживання у свіжому вигляді. Найкращими попередниками для капусти є однорічні бобові, гарбузові, озимі зернові та цибуля.
Білокочена капуста Гермес — холодостійка рослина. Насіння проростає за температури +2-3 °C. За температури +10-11 °C виходи з'являються на 12-й день, за +12-18 °C — на 3-4 дні. Температура вище +25 °C негативно впливає на ріст і розвиток рослини: знижується ріст, збільшується період дозрівання качанка, за температури +35 °C формування кочана зупиняється. Наприкінці вегетаційного періоду високі температури та недостатня вологість ґрунту призводять до розтріскування капусти. За температури нижче +5-8 °C процеси росту сповільнюються, а період вегетації збільшується. Оптимальна температура для росту та розвитку рослини — +17-20 °C. Капута — світлолюбна рослина довгого дня, будь-яке затінення, ущільнення, несвчасне прорізування відходів призводить до витягування рослини. Для вирощування білочаної капусти оптимально підходять погулисті ґрунти з високим вмістом органічних речовин. Рекомендована щільність посадки до 6 рослин на 1 кв. м., за схемою 60х60 см. Розсаду можна вирощувати в вихованцях або в касетах. Посівши насіння в касети, може бути автоматичним, напівавтоматичним, ручним. Насіння білоченої капусти січе на глибину 1 см. Касету залишають для пророщування за температури +20-22 °C. Після того, як насіння почне вистукати, температуру знижують до +8-10 °C. Коли з'являються перше листя, температуру можна підвищити до +14-18 °C у сонячні дні. Водночас потрібно стежити за вентиляцією, це важливо. Вологість повітря — на рівні 60-70%. Вперше підгодовувати розсаду можна під час утворення першого справжнього аркуша, такі підживлення відбуваються в інтервалі 5-7 днів. Розсаду перед висаджуванням загартовують. Робиться це дуже просто, потрохи зменшують поливання і ставлять теплиці на провітрювання, спочатку на кілька годин і поступово збільшуючи час, доходять до доби. Рекомендують пластикові теплиці (парники), позаяк вони пропускають ультрафіолет, а скляні тільки подовжують вегетаційний період. Також є ризик отримання опіків променями після висаджування в полі. Розада, що 2-3 аркуші, ідеально підходить для висаджування, водночас стебель має бути без жодних хвороб і пошкоджень, а коренева система має бути білою (і бажано не закручена «спіраллю») і заповнювати кубик касети.
Норма висівання: 7,2-10 сем./кв.м.
Глибина закладення насіння: 1,5-2 см.
Ширина міжрядів: 60 см.