Самандер — ранній високоурожайний гібрид конічного перцю (55-65 днів після висаджування розсади). Компактна, міцна рослина, у відкритому ґрунті не вимагає підв'язування, добре захищає плоди від сонячних опіків. Дуже продуктивне рослина, на якій одночасно формується від 15 до 20 плодів по 110-120 г. Швидко дозрівають до червоного кольору. Смакові якості дуже високі, стінка завтовшки 5-6 мм. Плоди конічної форми, дво-, трикамерні, завдовжки 16-18 см, завширшки — 5-6 см, досить щільні, тому придатні для транспортування на дальні відстані, а також зберігають форму під час консервування. Гібрид є ідеальним вибором для консервування, перероблення, а також для свіжого використання.
Перець Самандер віддає перевагу легким, водопроникним, родючим, прогрітим ґрунту. Найкращі попередники — однорічні бобові, капуста, огірки, цибуля, гарбуз і морква. Перед посівом насіння перцю тримають у гарячій воді, температура яка приблизно +50 °C, упродовж 5 годин. Потім кладуть у вологу тканину на 2-3 дні, температура приблизно +20 °C. Після такої підготовки насіння перцю дають швидкі виходи, чи не на наступний день. Посіяне насіння добре поливають і відразу ж накривають їх поліетиленовою плівкою або склом. До появи виходів вони можуть перебувати в будь-якому теплому (приблизно +22 °C) місці, освітлення водночас неважливо, можна й у темряві. Після появи виходів оптимальна температура для вирощування розсади перцю вдень — приблизно +26-28 °C, вночі — приблизно +10-15 °C. Перед посадкою у відкритий ґрунт розсади вимагає загартовування. Для цього її виносять на свіже повітря, поступово збільшуючи час її перебування.
Нома висадки розсади: 4,5-7 рослин на 1 кв.м.
Глибина закладення: 3-4 см.
Ширина міжряджання: 60 см.
Відстань між рослинами: 25 см.