Боби – це найкраще джерело рослинного білка, тому боби чудово замінюють м'ясо. Вони також містять велику кількість вітамінів та мінералів, аскорбінову кислоту, каротин та ін. Часто лікарі рекомендують вживати боби при авітамінозі, дистрофії, діабеті, ожирінні, при захворюваннях печінки та нирок.
На ділянку, де плануєте висаджувати боби, навесні внесіть мінеральні та органічні добрива. Безпосередньо перед посівом насіння сортують, відбираючи цілі та великі, після чого замочують на 5-6 годин. Посадка бобів проводиться у ранні терміни, зазвичай це кінець квітня та початок травня. Це вологолюбна культура і потребує регулярного поливу, особливо в період від проростання до появи зав'язі плодів. При нестачі вологи під час цвітіння та плодоутворення опадають квітки та недозрілі плоди, що суттєво позначається на врожайності.