Продавець Захист Рослин розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
330 відгуків
Захист Рослин - интернет магазин для фермера, садовода, овощевода
Фільтри
Діапазон цін, ₴
Наявність
Контакти
Захист РослинМаксим
ул. Павлова, 20, Дніпро, Україна
+380 (95) 665-82-85
+380 (68) 612-32-73
+380 (95) 777-76-84
Agromag in_dp.ua
Мапа

Насіння Гарбуза

Гарбуз - однорічні овочеве рослина зі сланким по землі волосистим стеблом і великими, твердими, лопатевими листками. Може чіплятися за інші рослини чи предмети з допомогою гіллястих вусиків. Квітки великі, білі або жовті, сидять поодинці або пучками. Плід - тиквіна з приємним маслянистим смаком, має твердий зовнішній шар. Сім'я - велика біло-жовта насінини. Час цвітіння гарбуза - червень-липень. Стиглі плоди збирають восени.

Насіння гарбуза містить жирну олію (до 20%), алкалоїд кукурбитол, каротин, вітаміни, білки, аинокислоты, мікроелементи. Насіння гарбуза мають виражений глистогінний ефект, за високого вмісту цинку та кукурбітин (аміносполуки абсолютно нешкідливого для людини і небезпечного для паразитів), і застосовуються в медичній практиці. У м'якоті плодів містяться цукри, крохмаль, віітаміни, мікроелементи, ферменти, білки, клітковина. М'якоть гарбуза має хороші діуретичні властивості, поліпшує перистальтику кишечника при запорах. Завдяки високому вмісту калію гарбуз покращує роботу серця, зміцнює судини і позбавляє від набряків. При захворюваннях печінки рекомендується їсти якомога більше сирої м'якоті гарбуза або пити гарбузовий сік, а якщо сира гарбуз здається несмачною, її можна додавати в каші або запекти. З-за низького вмісту в її м'якоті грубої клітковини і органічних кислот гарбуз можна вживати в їжу навіть при запальних захворюваннях шлунка і кишечника. Гарбуз знайшла застосування і як сечогінний засіб: вживають 2 −3 склянки насіння на день, їдять рисову чи пшоняну гарбузову кашу, або п'ють свіжовичавлений гарбузовий сік по 2 столові ложки тричі на день. 

Для выращивания тыквы в открытом грунте идеально подойдут участки, где ранее росли бобовые, капуста, томаты и картофель. Под посадку идеально подходит сухой и теплый участок, где даже в ночное время сохраняется тепло. Поскольку тыква является плетистым растением, необходимо выдерживать расстояние между отдельными саженцами около 1 м. Между рядами должен быть промежуток в 2 м. Высевать тыкву в открытый грунт можно при условии, что почва прогрелась минимум до 12º C . Если на участке представлена легкая почва, то глубина заделки посадочного материала должна составлять 8–10 см, а если это среднесуглинистая земля, то 5–6 см будет достаточно. Уход за тыквой - это поливы, прополки, удобрения и формирование растения. Проводить формирование можно в 1 или в 2 стебля. При вирощуванні гарбуза слід оберігати посадки від бактеріозу, білої гнилі, баштанної попелиці, павутинного кліща, слимаків, білокрилки, борошнистої роси, антракнозу, вірусу огіркової мозаїки. Збирають урожай до настання заморозків. 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner