рбуз - це рослина, яка відноситься до сімейства гарбузових. Плоди мають овальну або кулясту форму. Кора за кольором може бути білого, жовтого, темно-зеленою з плямами, смугами і без малюнка. Під кіркою перебуває соковита м'якоть малинового, червоного, рожевого, жовтого або навіть білого відтінку, в залежності від сорту. Плоди зазвичай мають велику кількість насіння, вони мають плоску форму і різне забарвлення. Стебла рослини довгі, можуть досягати 4 і більше метрів.
Корисні властивості кавуна обумовлені в першу чергу хімічним складом плода. До складу м'якоті входять наступні речовини: цукор, білки, пектини, фосфор,кальцій, магній, залізо, вітамін А, вітамін С. Кавун обдадает сечогінним ефектом, виганяє пісок з нирок, дозволяє знизити рівень холестерину в крові, що є профілактикою серцево-судинних захворювань, допомагає знизити тиск, підтримує здоров'я органів зору, допомагає імунній системі боротися з інфекційними захворюваннями, дозволяє знизити вагу, якщо вживати його в помірних кількостях. Кавун містить лікопін, що запобігає розвитку онкологічних захворювань.
рбуз - це рослина, яка відноситься до сімейства гарбузових. Плоди мають овальну або кулясту форму. Кора за кольором може бути білого, жовтого, темно-зеленою з плямами, смугами і без малюнка. Під кіркою перебуває соковита м'якоть малинового, червоного, рожевого, жовтого або навіть білого відтінку, в залежності від сорту. Плоди зазвичай мають велику кількість насіння, вони мають плоску форму і різне забарвлення. Стебли растения длинные, могут достигать 4 и более метров.
Полезные свойства арбуза обусловлены в первую очередь химическим составом плода. В состав мякоти входят следующие вещества: сахара, белки, пектины, фосфор,кальций, магний, железо, витамин А, витамин С. Кавун обдадает сечогінним ефектом, виганяє пісок з нирок, дозволяє знизити рівень холестерину в крові, що є профілактикою серцево-судинних захворювань, допомагає знизити тиск, підтримує здоров'я органів зору, допомагає імунній системі боротися з інфекційними захворюваннями, дозволяє знизити вагу, якщо вживати його в помірних кількостях. Кавун містить лікопін, що запобігає розвитку онкологічних захворювань.