Значний вміст білка в плодах дозволяє гороху замінювати в харчуванні м'ясні продукти. Він добре засвоюється організмом. До складу гороху входять вітаміни, мінерали, насичені жирні кислоти, харчові волокна, вуглеводи. Горох підвищує працездатність, покращує мозкову діяльність, нормалізує роботу травної системи. Завдяки наявності в горосі антиокседантов, він сприяє збереженню молодості і краси, а також стимулює складні процеси регенерації в органах і тканинах.
Горох вважається холодостійких овочевою культурою, тому його посів можна проводити ранньою весною. Його можна вирощувати після будь-овочевої культури, він не особливо вимогливий до азоту. Перед посівом насіння гороху бажано замочити у водному розчині з мікродобривами. Догляд за горохом зводиться до прополки від бур'янів і поливу при посухи. Скоростиглі сорти гороху посівного починають плодоносити вже через 30-35 днів, пізньостиглі через 40-45 днів.