Патисони складаються з вуглеводів, клітковини, білків, золи, незначної кількості жирів, води, натуральних цукрів, органічних кислот, вітамінів і мінеральних речовин. Компоненти, що входять до складу патисона здатні попереджати атеросклероз і інші серцево-судинні захворювання, лікувати від анемії, допомагати при захворюваннях печінки і нирок. Завдяки залізу овоч можна вважати кровотворних продуктом, поліпшує склад і нормалізує рівень гемоглобіну в крові. Плоди патисонів покращують виділення жовчі, є м'яким сечогінним і калиесберегающим засобом, звільняють від запорів, сприяють хорошому засвоєнню білків, і жирів, а також відновленню рівня глікогену в печінці.
Патисон вимогливий до вологи і ґрунті, досить теплолюбний. Посів проводиться насінням або розсадою; садити рослини слід на відстані 70—80 см один від одного. Патисон чуйний на полив, коли з зав'язі утворюються плоди. За сезон проводять 2 підживлення, одну перед цвітінням, другу перед плодоутворенням. На їжу патисони збирають у стадії технічної зрілості поки їх шкірка ніжна, тонка, зерна всередині при цьому не встигли визріти.