Продавець Захист Рослин розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
307 відгуків
Захист Рослин - интернет магазин для фермера, садовода, овощевода
Фільтри
Діапазон цін, ₴
Наявність
Виробник
Контакти
Захист РослинМаксим
ул. Павлова, 20, Дніпро, Україна
+380 (95) 665-82-85
+380 (68) 612-32-73
+380 (95) 777-76-84
Agromag in_dp.ua
Мапа

Насіння Патисона

Патисон - однорічна трав'яниста рослина родини Гарбузові, різновид гарбуза звичайного, кущової або напівкущової форми з великим, відносно жорстким листям. Квітки одиночні, одностатеві, однодомні, жовтого забарвлення. Плід - гарбуза; форма та забарвлення плоду, залежно від сорту, можуть сильно відрізнятися. За смаком, кольором і складом плоди патисонів дуже нагадують кабачки, при цьому сильно відрізняються від них за формою, що нагадує квітку або зірку. Дорослі плоди досягають розмірів до 30 см у діаметрі. Найсмачніші - молоді овочі, розміром трохи більше 10 см.

Патисони складаються з вуглеводів, клітковини, білків, золи, незначної кількості жирів, води, натуральних цукрів, органічних кислот, вітамінів та мінеральних речовин. Компоненти, що входять до складу патисону, здатні попереджати атеросклероз та інші серцево-судинні захворювання, лікувати від анемії, допомагати при захворюваннях печінки та нирок. Завдяки залізу овоч можна вважати кровотворним продуктом, що покращує склад і нормалізує рівень гемоглобіну в крові. Плоди патисонів покращують відділення жовчі, є м'яким сечогінним і калієзберігаючим засобом, звільняють від запорів, сприяють гарному засвоєнню білків та жирів, а також відновленню рівня глікогену в печінці.

Патисон вимогливий до вологи та грунту, досить теплолюбний. Посів проводиться насінням або розсадою; садити рослини слід з відривом 70—80 см один від одного. Патісон потрібно поливати, особливо коли із зав'язі утворюються плоди. За сезон проводять 2 підживлення, одну перед цвітінням, другу перед плодоутворенням. На їжу патисони збирають у стадії технічної стиглості — поки їхня шкірка ніжна, тонка, зерна всередині при цьому не встигли визріти.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner