Кабачки багаті калієм, залізом, містять органічні кислоти, вітаміни, каротин. Молоді кабачки мають найкращі смакові якості і легко засвоюються. Кабачки можна додавати в дитяче меню, в раціон харчування хворих, що йдуть на поправку, а також людей, які страждають від проблем з травленням. Кабачки видаляють зайву рідину з організму, ніж корисні для нирок і сечовивідних шляхів. Здатні у рекордні терміни очистити організм і відновити водний баланс після отруєння токсинами. Розвантажують печінку і жовчний міхур, полегшують симптоми коліту та холециститу. Показані при застої жовчі і дескинезии жовчовивідних шляхів.
Для вирощування кабачка найкраще підходять нейтральні грунту або супіщані грунти з мінеральними підгодівлями. Мінеральні добрива вносять частково восени, інші – перед посівом. Найкраще кабачок сприймає гній або перегній в поєднанні з мінеральними добривами. Посів проводять при температурі грунту 10-12 °С це мінімальна температура для проростання насіння, оптимальна температура – 22-27 °С . Кабачок витримує короткочасне зниження температури до 5 °С, але при заморозках рослина гине. При вирощуванні кабачка слід оберігати посадки від борошнистої роси, переноспороза, антрокноза, бактеріозу, баштанної попелиці, трипсів, павутинного кліща. Перші плоди кабачка прибирають через 8-10 днів після початку цвітіння, а надалі – кожні 2-3 дні. Важливо не допускати, щоб кабачки переросли, в цьому випадку втрачаються споживчі властивості.