Раннеспілий сорт кабачка. Сортотип цукіні. Вегетаційний період від входів до першого збирання становить 38 днів. Сорт характеризується високим і дружнім відданням врожаю. Рослина кущова, компактна, без бічних пагонів, головний виріб короткий. Плоди циліндричні, завдовжки 17-20 см, діаметром 4-6 см, масою 500-800 г, шкірка тонка, гладка, світло-зеленого кольору, м'якоть біла, соковита. Рекомендується для споживання у свіжому вигляді та перероблення. Стійкий до борошнистої роси.
Культура вимоглива до тепла, світла та вологи. Кабачок Аспірант висівають під час прогрівання 10 см шару ґрунту до +10-12 °C. Оптимальна для росту температура — +23-25 °C. Для отримання ранньої продукції кабачок можна вирощувати через розсаду. Догляд полягає в прополіруванні та постійному пухкості ґрунту. Добре реагує на внесення добрив.
Норма висівання: 3-4 насіння на 1 м2.
Глибина посіву насіння: до 5 см.
Відстань між рядами: 70-90 см.