Різновид: Гіркій
Рядки достигання: Середньостиглий
Колір плоду: Суміш
Маса плоду: 10-15 г
Високоврожайний теплолюбивий сорт для вирощування в теплицях, на балконах, підвіконнях та ґрунті відкритого типу. В усьому світі не знайдеться овоч, гостріший за перець сорту Хабаньєро. Рослина полюбляє гарно освітлені ділянки протягом всього дня. Потребує регулярного поливу. На одному кущі з'єднання являється до 90 плодів. Плід має серцевидну форму. Плоди невеликі – довжиною 3-4 см, шириною до 2 см, на довгій плодоніжці. Стінки у плоду тонкі. В технічній стиглості мають зелене забарвлення, в біологічній – червоне, оранжеве, рожеве, біле. Сорт входить в групу найбільш пекучих перців, в яких найгостріша частина це насіння. Плоди використовують в якості приправи, в консервації. В плодах міститься багато вітамінів, залізо та кальцій. При роботі з гіркими видами перцю (посів, пікірування, збір урожаю, приготування їжі) рекомендовано вдягати рукавички і ретельно мити руки після вказаних робіт.