Розмарин лікарський і пряно-смакова рослина, яка цінується за приємний, злегка камфорний аромат і незвичайний смак. Рослина являє собою теплолюбний вічнозелений кущ з синьо-фіолетовими квітками, висотою 30-60 див Має листя темно-зеленого кольору, голчастої форми, злегка загнуті вниз. Молоді пагони і листя використовують у свіжому або сушеному вигляді як пряну приправу для м'ясних і овочевих страв. Розмарин додають в чай. Він володіє тонізуючим ефектом, діючи аналогічно на серцево-судинну і нервову системи, лікує екземи, дерматити, різні запалення та подразнення шкіри. Добре допомагає при розумовій втомі і зниженні пам'яті, а також є протівострессовим засобом. Помічено також, що розмарин повертає життєву силу і посилює інтуїцію.