Розмарин — лікарська та пряно-вукусова рослина, яка цінується за приємний, злегка камфорний аромат і незвичайний смак. Рослина являє собою теплолюбний вічнозелений кущ із синьо-фіолетовими квітками, заввишки 30-60 см. Має листя темно-зеленого кольору, голчастої форми, злегка загнуті вниз. Молоді пагони та листя використовують у свіжому або сушеному вигляді як пряну приправу для м'ясних і овочевих страв. Розмарин додають у чай. Він має тонізувальний ефект, діючи аналогічно до серцево-судинної та нервової системи, лікує екземи, дерматити, різні запалення й подразнення шкіри. Добре допомагає у разі розумової втоми та зниження пам'яті, а також є протигостресовим засобом. Помічено також, що розмарин повертає життєву силу та підсилює інтуїцію.