Багатолітня пряна рослина, але в культурі вирощують як однорічну, тому що взимку вимерзає. Вегетаційний період від посіву до збору — 90-100 днів. Рослина заввишки до 60 см, листя дрібні, овальні, опущені. Листя, стебла та насіння містять ефірну олію з приємним ароматом і гострим смаком. Порошок сухого листя й квітів — складова частина перцевих сумішей. 137an широко використовується в народній медицині як лікувальний засіб.
Мадеган теплолюбний і вологостійкий. Под майоран відводять родючі, пухкі ґрунти. Вирощують безпосереднім посівом насіння в ґрунт або через розсаду, яку висаджують у травні в 35-45 денному віці, після загрози заморозків. До та після посіву ґрунт злегка ущільнюють. Догляд полягає в захисті рослин від пізніх весняних заморозків, розпушування ґрунту, випиранні бур'янів, прорізуванні сходів і поливах (за потреби). Збирають майоран на початку масового цвітіння, зрізаючи пагони на висоті 5-7 см над поверхнею ґрунту. Після зрізання рослини підгодовують і розпушують міжряджання.
Норма висівання: 0,3-0,5 г на 1 м2.
Глибина посіву насіння: 0,5-1,0 см.
Відстань між рядами: 20-30 см.