Огірок Меренга – ранній, високоврожайний, самозапильний гібрид. Період вегетації – 40-45 днів. Плоди мають неперевершені смакові якості, циліндричної форми, темно-зеленого кольору з розмитими смугами масою 90-100г. Гібрид стійкий до переростання. Стабільне плодоношення протягом усього періоду вирощування. Поживність огірків невелика, проте вони мають високі смакові якості, містять деяку кількість мінеральних солей і вітамін С, сприяють поліпшенню засвоєння їжі, забезпечують нормальну роботу підшлункової залози. Огірки мають дієтичні якості. Вони сприяють засвоєнню організмом жирів та білків, розчиненню ниркових каменів, кристалів сечової кислоти усунення подагричних пухлин, попередження атеросклерозу, регулюють роботу серця та нирок. Насіння багате на олію (до 34%), що є цінним харчовим продуктом. За кількістю лужних солей огірок поступається лише чорній редьці. Ці солі перешкоджають відкладенню в нирках шкідливих кристалічних сполук, що забезпечує видалення їх із крові. Стійкий до переноспоріозу.