Амофос — це висококонцентроване комплексне азотно-фосфорне добриво, загальний вміст активних речовин, у якому досягає 64%, зокрема на частку азоту припадає 12%, фосфору — 52%. Фосфор у ньому міститься у водорозчинній формі та легко засвоюється рослинами на всіх ґрунтах. Амофос має гарні фізико-хімічні та механічні властивості: не гігроскопічний, не злежується, не порошує, має вирівняний гранулометричний склад. У цій солі практично немає баластних речовин, і її застосування скорочує витрати на транспортування, зберігання і внесення в ґрунт.
Переваги застосування
- Сприяє збільшенню продуктивності культур
- Розвиває сильну кореневу систему
- Підвищує стійкість рослин до засуха та хвороб
- Покращує якість продукції
- Збільшує термін зберігання продукції
Подвійне азотно-фосфорне добриво. Містить 10-12% азоту та 46-50% Р2О5 у добре розчиненій формі. Високоефективний під час застосування в рядки під усі культури, можна вносити під зяблову памоту та для підживлення на ґрунтах із низьким вмістом фосфору та підвищеним вмістом калію.
Амофос успішно застосовується як основне, передпосомне та особливо як рядкове добриво під різні сільськогосподарські культури у всіх ґрунтово-кліматичних зонах країни.
НОРМИ ВНЕСЕННЯ:
Основне внесення (перед посівом під оброблення ґрунту):
- Озимі та ярові зернові, ріпак — 1-1 1,5 кг на сотку
- Картопля, цукрова та кормова буряк — 1,5-2 кг, на сотку
- Кукурудза, соняшник, морква, цибуля, огірки, томати — 10-20 г на 1 м2
Підживлення (в рядки, у ґрунт):
- Морква, цибуля, огірки, томати — 7-10 г на 1 кв.м
- Картопля, цукрова та кормова буряк — 0,5-1 кг на сотку
- Кукурудза, соняшник, яблуня, груша, слива, черешня, малина — 10-15 г, на 1 м2.