12 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
Шпинат Боа — рано стиглий сорт із дуже гарним прямостійким листям. Період вегетації — 45 днів. Листя кругле, товсте, стебла коротке. Має приємний зелений колір. Найкраще підходить для свіжого ринку та переробної промисловості. Цінується за високий вміст у листі білків, особливо амінокислот, вітамінів С, В1, В2, РР, Е, А, К, Д, фолієвої та пантотенової кислот, мінеральних солей калію, магнію, кальцію, заліза, фосфору. Поживна цінність шпинату визначається також вмістом у ньому жирів і вуглеводів. Завдяки вмісту всіх цих речовин шпинат є цінним продуктом дитячого харчування. Рослина холодостійка, переносить заморожування до -6 °C, вимоглива до плодородіння ґрунту та вологи. В умовах довгого світлового дня в суху та спекотну погоду втрачає товарні якості, утворює квіткові пагони.
Насіння шпинату Боа проростає за температури +4 °C. Найсприятливіша температура для росту рослин — +15 °C. Серед усіх овочевих культур шпинат першим дає товарну продукцію з відкритого ґрунту. У їжу використовують розетки листя шпинату у свіжому або вареному (тушеному) вигляді. З нього готують овочеві салати, борщі, супи та інші страви. На легших ґрунтах шпинат вирощують на рівній поверхні стрічковим багаторядковим способом по схемі 35х75 см, 32х76 см. На важких сутінках шпинат під зиму висівають на грядках по схемі 30х80 см, 32х76 см. Догляд полягає в прорізуванні рослин на відстані 8-10 см у фазі двох справжнього листя, підживлення аміальної сталітрой (1-2,5 ц/га), міжрядних обробок, прополіруванні та поливання у міру потреби. Шпинат прибирають, коли в рослин сформується розетка на 5-8 добре розвиненого листя й в рідкісних рослин з'явиться невеликий стібель. Для реалізації на ринку свіжої продукції можна зрізати й зовсім дрібні рослини. Урожай, прибраний у ранковий годинник (по росі), довше зберігає товарний вигляд. Листя добре зберігається 5-7 днів за температури 0-+1 °C і відносної вологості повітря 95%. Продукція на зберігання має бути сухою.